Opoczno

Środa/04.12.2024
|Barbary, Hieronima, Krystiana
2.jpg
Informacja o rekrutacji na rok szkolny 2017/2018
19-06-2017
 
 
 
 
Wyślij link mailem

Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020

 

 

Powiat Opoczyński ogłasza nabór uczniów/uczennic kształcących się w Technikum w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Stanisława Staszica w Opocznie z klas III w roku szkolnym 2017/2018 kształcących się w zawodach: technik mechanik, technik mechatronik, technik technologii żywności, technik hotelarstwa
na zajęcia dodatkowe organizowane
w ramach projektu pn.

 

Rozwój kompetencji zawodowych uczniów Technikum kształcących się w zawodach: technik obsługi turystycznej, technik mechanik, technik mechatronik, technik technologii żywności, technik hotelarstwa w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Opocznie we współpracy z przedsiębiorcami”.

 

 

 

W roku szkolnym 2017/2018 przewidziano wsparcie dla 60 uczniów/uczennic Technikum Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. St. Staszica w Opocznie z klas III kierunków: technik mechanik, technik mechatronik, technik technologii żywności, technik hotelarstwa.

 

  Uczniowie/ uczennice skorzystają z następujących formach wsparcia:

 

  • Kurs Barmana,
  • Kurs Baristy,
  • Kurs Carvingu,
  • Zajęcia warsztatowe z mechatroniki,
  • Warsztaty z obrabiarek sterowanych numerycznie,
  • Warsztaty z Technologii Żywności,
  • Kurs Dietetyki I-ego Stopnia,
  • Staże zawodowe we współpracy z przedsiębiorcami – obowiązkowy udział każdego ucznia/uczennicy.

 

Uczniowie/uczennice mogą zgłaszać się do udziału w projekcie poprzez wypełnienie i podpisanie formularza zgłoszeniowego dostępnego w Biurze Projektu i sekretariacie szkoły. W przypadku uczniów/uczennic niepełnoletnich formularz podpisuje uczeń/uczennica i jego rodzic/opiekun prawny.

 

Wypełniony formularz należy złożyć do 30 czerwca 2017 r. w Biurze Projektu lub sekretariacie szkoły.

 

Jeżeli rodzaj niepełnosprawności będzie uniemożliwiał osobom z niepełnosprawnością dotarcie do siedziby wnioskodawcy, Kierownik Projektu uda się do zainteresowanych udziałem w projekcie i przeprowadzi rekrutację. Ustalenie terminu telefonicznie pod nr: 44 736 15 11 wew. 214.

 

Przydział do odpowiedniej formy wsparcia będzie uzależniony od:

 

  • zgodności z kierunkiem kształcenia,
  • średnia ocen z przedmiotów zawodowych uzyskana w roku szkolnym 2016/2017,
  • frekwencja, zachowanie.

 

W przypadku większej liczby chętnych niż planowana w projekcie przewiduje się dodatkowy etap rekrutacji w oparciu o kryterium: uczeń/uczennica z najniższym dochodem netto za 2016 rok na członka w rodzinie (na podstawie oświadczenia).

 

Projekt realizowany jest w ramach:

 

Osi priorytetowej XI Edukacja Kwalifikacje Umiejętności,

 

Działania XI.3 Kształcenie zawodowe,

 

Poddziałania XI.3.1 Kształcenie zawodowe.

 

 

 

Realizator projektu: Powiat Opoczyński, ul. Kwiatowa 1 a, 26-300 Opoczno

 

Biuro projektu: Starostwo Powiatowe w Opocznie, ul. Kwiatowa 1a pok. C214,

 

26-300 Opoczno, tel. 44 736 15 11 wew.214

 

e-mail: a. kowalska@opocznopowiat.pl

 

Kierownik projektu: Agnieszka Kowalska

 

Asystent Kierownika projektu: Dorota Kołodziejczyk

 

                        

 

 
 
 
 
Wyślij link mailem
 
facebook-logo-transparent.png
youtube-logo.png
240px-F006.png
H.png
no kl.png
4-000001.png
1f.png
promuje_lodzkie_achromatyczne_uproszczone_800x518_72dpi.jpg
nbh.png
1
2
3
4
5
1
2
3
4
5
Nasze Wydawnictwa
interregion_logo.png
sz.png
PO.png
A.png
s.png
sA.png
UP.png
Z.png
B.png
Decyzja użytkownika w zakresie plików Cookie na niniejszej stronie


Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W programie służącym do obsługi Internetu można zmienić ustawienia dotyczące plików cookie.Korzystanie z tego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących plików cookie oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

Akceptuje powyższe warunki  

.